Luisterportret

Luisteren, oprecht geïnteresseerd zijn, vragen stellen en mensen in hun waarde laten.
Mensenverhalen geven diepgang, raken, boeien, ontroeren en brengen ons naar de essentie.
Dat is waar het voor mij om draait, waarom ik het doe.

Ik leg verhalen vast in een sfeer van warmte, openheid en vertrouwen.
Ik nodig uit om te vertellen en om ietsje verder te gaan dan je had gedacht.
Dit alles resulteert in een echt verhaal.

Neem een kijkje op de website www.luisterportret.be

Werkwijze van  Different Views

 • Het hoe, wat, vorm, hoelang, extra’s, wanneer en over wie bepalen we vooraf samen in een verkennend gesprek.
 • We voeren één of meerdere gesprekken die worden opgenomen.
 • Alles wordt gemonteerd, door jou goedgekeurd en daarna afgeleverd zoals gewenst.
 • Indien nodig wordt er een beroep gedaan op extra professionals.
 • Wens je liever een geschreven versie, dan is dit eveneens bespreekbaar. 
 • De prijs en leveringstermijn zijn sterk afhankelijk van de gevraagde uitvoering.

“Zullen we samen iets moois bewaren?”

– Lili Matthijs –

Aanbod Particulieren

Een luisterportret is een ideaal cadeau voor een familielid of vriend(in) die jarig is, voor een koppel dat trouwt of een jubileum viert, voor een collega die met pensioen gaat, of gewoon zomaar. Met een luisterportret schenk je jouw collega, vader of moeder, kind, broer of zus, vriend of vriendin een origineel en persoonlijk cadeau!

Cadeau voor een verjaardag

Een speciale verjaardag, een huwelijksjubileum,…: het zijn bijzondere momenten die een bijzonder geschenk vragen. Een luisterportret is een herinnering voor het leven.

Lentefeest

Ook je kind kan je een luisterportret geven. Een duurzaam geschenk dat later nog lang gekoesterd zal worden.

(Groot)ouderportret

Een (groot)ouderportret is een uniek geschenk voor unieke mensen. Door hen te laten vertellen over hun leven, hou je de herinneringen levendig voor het nageslacht. Het is een ideale manier om hun stemmen voor altijd te koesteren.

Andere portretten

Een luisterportret is passend voor elke gelegenheid. Je vangt verhalen en vormt ze met je stem. Persoonlijk, authentiek, met emotie en met diepgang: dat vat een luisterportret samen.

 • Ook voor een geboorte is een luisterportret een fijn geschenk: stel jezelf voor aan de boreling of vertel jullie liefdesverhaal.
 • In een kindportret geef je jouw kinderen hun levensmomenten mee, gezien door jouw ogen. Of je laat jouw kind zelf vertellen.
 • Leg je familiegeschiedenis vast en vervolledig samen de puzzel van herinneringen voor het nageslacht.
 • Als je afscheid neemt, kan je zeggen wat je nog wil zeggen, dat wat niet mag worden vergeten. Bij het levenseinde kan je jouw afscheidnemende geliefde, ouder, kind,… vragen om je nog iets te vertellen, zodat je ernaar kan luisteren en herinneren als je er nood aan hebt.
 • Misschien wil je gewoon een korte wens of boodschap meegeven, of wil je liever dat iemand anders het vertelt. Het kan allemaal. Neem gerust contact op!

Hier ontdek je enkel testimonia van tevreden luisteraars

“Het luisterportret zie ik echt als een geschenk voor mezelf en mijn kinderen (en mijn zussen en broer en hun kinderen). Een herinnering voor later. Het proces met Lili bracht me dichter bij mezelf en mijn familie. Vooral het voor het eerst samen beluisteren met mijn ouders was erg krachtig. Het portret hielp hen echt om terug te blikken, gebeurtenissen te doorvoelen en vrede te vinden. De warme, ontroerde blik van mijn papa en de knuffel die mama gaf aan papa spraken boekdelen.”

Aurelie De CockVroeg een (groot)ouderportret

“Het luisterportret was een geschenk voor het lentefeest van onze 12-jarige zoon. Wat we vooraf niet wisten, is dat dit cadeau een extra dimensie kreeg ten gevolge van de coronacrisis. Warme herinneringen, verteld door oma en opa, die we al een hele tijd niet hadden gezien, raakten ons diep. Onze eigen herinneringen brachten ons terug naar de mooie, maar ook uitdagende babyjaren. Niet zelden raakte het luisterportret een gevoelige snaar. De toekomstwensen die we uitspraken in het portret, zullen onze zoon nog lang vergezellen de komende jaren, wanneer hij zijn eigen weg uitstippelt. Kortom… een cadeau van onschatbare waarde.”

Laure Depaepelentefeest

“Lili maakte voor mijn moeke haar 70ste verjaardag een bijzonder cadeau tijdens deze Covid-pandemie. Mensen met hun verhalen interviewen, zoals ze gewoonlijk doet, lukte niet. Een bijzondere reis door ingezonden geluidsopnames werd gestart. Er werd muziek gespeeld, verjaardagliedjes gezongen, herinneringen met een lach en een traan opgehaald. Allemaal mooie momenten die ze koesteren, vol pakkende woorden voor wie ze is en wat ze doet. Lili slaagde er in al deze unieke fragmenten met verschillende lengtes en geluidskwaliteit in elkaar te knutselen tot een coherent geheel met een soepele overgang, alsof Lili er zelf bij was. Een luisterportret dat mij raakte in het diepste van mijn ziel, door de woorden maar ook door de muziek die telkens op het juiste moment kwam. De juiste noot, de juiste toon, de juiste volgorde ook. Een perfecte balans tussen gevoeligheid en humor, tussen vertragen en versnellen, tussen staccato en cressendo. En het voordeel is, je kan er naar blijven luisteren 😊”

Eline De CleerrmaeckerVerjaardag

“Het ‘luisterportret’ dat ik kreeg voor mijn 50ste verjaardag: onbeschrijfelijk schoon, een lach en een traan. Ik zei vandaag aan mijn partner: mocht ik ooit in het ziekenhuis belanden, breng je mij dan alsjeblieft dit luisterportret om altijd weer de stemmen te horen van al deze mensen...”

Veronique De Vriezeluisterportret

Aanbod voor organisaties en bedrijven

Wil je een audio-opname inzetten in een visieverhaal, verander-,leer- of leiderschapstraject en/of ritueel in je organisatie? Het kan een extra element zijn om mensen mee te nemen of te raken.

In een ondernemersportret leggen we je missie, visie, aanbod en waarden vast zodat je de bezoekers van je website laat horen waar jij voor staat.  

Laat in een bedrijfsportret van jouw organisatie je afdelingen of diensten tot leven komen door medewerkers, klanten, bezoekers, deelnemers of partners aan het woord te laten. Laat ze vertellen over wat ze ervaren bij jouw dienst of product of laat ze vertellen wat ze aan het doen zijn…

Als kleine zelfstandige of als bedrijfsleider kan je je unieke troeven uitspelen. Een luisterportret wordt dan een mooi en origineel onderdeel van uw marketingmix. U kunt het gebruiken op uw website en sociale media.

Organiseer je regelmatig events of workshops? Leg in een portret van je event impressies van bezoekers of deelnemers vast, met net iets meer dan “het was geweldig”. Met authentieke testimonials trek je extra volk aan voor je volgende evenement.

In een podcast interviewreeks laat je je stem horen. Met welke wijsheid wil jij anderen inspireren? Samen creëren we jouw boodschap die je de wereld wil insturen.

Wil je iemand verrassen in je organisatie met een leuke boodschap? Iemand die je in de bloemetjes wil zetten, iemand die op pensioen vertrekt? Schenk een luisterportret!

Wil je een audio-opname inzetten in een verander-, leer of leiderschapstraject en/of ritueel in je organisatie? Het kan een extra element zijn om mensen mee te nemen en te raken.  Meer inspiratie vind je op de pagina Verhaal op maat

Met pensioen? Een luisterportret als origineel geschenk 

Iemand die met pensioen gaat neemt heel wat herinneringen met zich mee. Herinneringen die nog levendiger worden door de ervaringen en anekdotes van collega’s te delen.

Met de collega’s halen we herinneringen, leuke anekdotes en gelukwensen op om te schenken aan de collega die afscheid neemt.  Daarvoor hebben we eerst samen een goed verkennend gesprek zodat het iets heel persoonlijk en warm wordt.

Hier ontdek je enkel testimonia van tevreden luisteraars

“Ik ga met pensioen en krijg van mijn medewerkers een ‘luisterportret’ als afscheidsgeschenk. Elke medewerker vertelt wat hem of haar bijblijft en geeft een wens mee voor de toekomst. De ene brengt het met ernst, de andere met humor. Ik hoor de emoties in hun stemmen. Heel wat herkenbare geluidjes uit de werkomgeving binden de verhalen aan elkaar. Raymond van het Groenewoud eindigt met het liedje ‘Schandalig Content’. En dat ben ik: schandalig content met het mooiste geschenk dat iemand kan krijgen!”

Ella Ghyselszaakvoerder Arabel

“Luister naar anderen,

we kunnen heel veel leren over ons eigen leven”

– Lili Matthijs –